Publisert av: sveinharberg | 04/03/2011

Luftfartshøyskolen Sør og NOKUT

NOKUT er et uavhengig organ som skal sikre kvaliteten i høyere utdanning. Dette gjør de ved å godkjenne nye høyskoleutdanninger, og ved å utføre kontroll med utdanningene som gis på universitetene. Det er også NOKUT som godkjenner de nye universitetene.

Luftfarthøyskolen Sør, som viletablere seg med tilbud både på trafikkflygerutdanning og flygeleder, er altså avhengig av godkjenning fra NOKUT for å komme igang. Det er helt på sin plass. Det som ikke er på sin plass, er at NOKUT krever at ansatte skal være på plass, og lokaler etablert før de vil behandle søknaden. Enhver fornuftig voksen skjønner jo at en ikke kan ansette folk, eller for den saks skyld bygge lokaler, før en vet om en får godkjent det opplegg som er tenkt for utdanningen. All logikk tilsier at en slik søknadsbehandling bør deles i to. Først vurderes studietilbud og læreplaner for å se at det er et relevant og kvalitetsmessig tilbud det legges opp til. Dersom det godkjennes, gis endelig godkjenning for å starte opp når alt det fysiske er på plass. Dette utfordret jeg statsråd Aasland på i spørretimen sist uke, men hun hadde ingen forståelse for at kravene fra NOKUT gjorde det vanskelig eller nærmest umulig for nye å starte opp. Nå vet jeg jo fra før at Aasland ikke er særlig glad i eller vil legge til rette for private utdanninger, men dette topper alt! Dersom skolen nå får et samarbeid med UiA, så kan UiA som universitet opprette dette over natten og bli kontrollert på kvalitet i ettertid. Kanskje er det det vi må gjøre for å få igang tilbudet på Sørlandet.

Det underligste av alt er at NOKUT faktisk behandlet søknaden på det første tilbudet, men nå nekter å behandle andre del fordi det fysiske ikke er på plass. Har noen gitt dem beskjed om å stoppe siden det er et privat tilbud? Foreløpig blir det bare spekulasjon, så får vi se hva videre arbeid og etterlysning av skikkelig offentlig saksbehandling gir av resultat og eventuelle avsløringer!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere like this: