Publisert av: sveinharberg | 04/06/2011

Kirkemøtet

I går var jeg på åpningsdagen av det årlige kirkemøtet. Møtet var i Tønsberg. På åpningsmøtet talte kirkerådets leder Svein Arne Lindø, statsråd Rigmor Aaserud, sametingspresident Egil Olli og kommende preses Helga Haugland Byfuglien. Det mest spennede var nok likevel debatten, eller samtalen som de kaller det, med innlegg om de forskjellige sakene som utfordrer kirken for tiden.

Det var også en flott opplevelse å være med på åpningsgudstjenesten i Tønsberg domkirke. Samhandling med og integrering av de samiske språk er et sentralt tema på årets kirkemøte. Gudstjenesten foregikk vekselvis på de tre samiske språk og litt norsk. Flott å oppleve fellesskap på tvers av språkutfordringer.

Jeg var heldig å få hilse fra KUF-komiteen på middagen om kvelden. Det blir en spennende dialog med kirken fremover i den utvikling av egen organisasjon de skal igjennom, og i forhold til de saker som vi skal behandle som en oppfølging av stat/kirke-forliket fra april 2008. Det er viktig at det nå nedlegges et solid arbeid fra begge sider, og at vi får tydelige linjer for videre arbeid. Vi i Høyre vil kjempe for at kirken skal få en reell mulighet til å styre seg selv i et indre demokrati som fungerer godt. Vi som politikere må legge til rette for det, og ikke lage hindringer gjennom detaljert styring.

Reklamer

Responses

  1. Hei. Fint innlegg, samt godt utseende på bloggen 🙂

    Med hilsen
    Yngve Sætre


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere like this: