Publisert av: sveinharberg | 04/11/2011

Jens og hjerteavdelingen i Arendal

Jens Stoltenberg benyttet på landsmøtet i helgen anledningen til å skryte av hjerteavdelingen i Arendal, og plassere den som et naturlig valg dersom du vil ha topp kompetanse og topp utstyr når du trenger hjelp med hjertet. Det er flott, og vi håper sykehusledelsen merker seg dette! Det Jens imidlertid glemmer helt, og som gjør det hele litt flaut, er at han omtaler dette som et eksempel på hvordan det offentlige bygger opp gode helsetilbud. Sannheten er at dette hjertesenteret verken hadde hatt utstyr eller menneskelig kompetanse på plass dersom ikke lokalbefolkning og næringslivet hadde fått på plass penger til investeringene. Lokalbefolkningen og næringslivet har reddet en avdeling hver! Det er bakgrunnen for at det er spennende for de beste folkene å arbeide der. Det er bakgrunnen for at Jens vil til Arendal dersom han får hjertetrøbbel. Nå har han sikkert noen tunge stunder etter landsmøtet der han tapte i eget parti, men vi får håpe han ikke trenger hjelp. Jeg håper imidlertid at mine Sørlandskolleger fra AP forteller ham at han kan ikke skryte av Arendal igjen uten å nevne at avdelingen er reddet av lokalbefolkningen og næringslivet! Det skal vi være stolte av. Selv om vi selvsagt ønsker ressurser nok over statsbudsjettet, er det flott at noen stiller opp når det ikke skjer!

Reklamer

Responses

  1. Her ser vi hvor viktig det er å få bygd ut kompetanse, og hvor viktig det er å satse på det. Hvert enkelt sykehus kan ikke bli gode på alt.
    Et eksempel er Stensby sykehus som holder til i AP riket Eidsvoll. Her var det jo lenge snakk om at det skulle legges ned, men da ble det bestemt at de skulle satse på ortopedi, i dag sendes det pasienter fra hele Norge dit.
    Hvem vil la seg behandle eller operere ved et sykehus som bare gjør noen få operasjoner i året?
    Kvalitet er og bør settes høyest


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere like this: