Publisert av: sveinharberg | 04/13/2011

Grunnlaget for tilskuddet til friskolene

Et gjennomgående tema når jeg har besøkt organisasjonene til friskolene i Norge og deltatt i paneldebatter den siste uken, er påpekninger av forskjellsbehandling når det gjelder grunnlaget for tildeling av tilskudd. Friskolene får tilskudd som er en prosentandel av de kostnader den offentlige skolen har, men det er en god del som trekkes fra i utgangspunktet. I paneldebattene har også de rødgrønne antydet at det kan være riktig å se på dette på nytt, og jeg fremmet derfor i Stortinget i dag et forslag om akkurat det. Representantforslaget ender opp i følgende forslag:

Stortinget ber regjeringen fremme en sak for Stortinget der kriteriene for tilskudd til friskolene gjennomgås med sikte på å sikre at disse reelt samsvarer med intensjonen i Stortingets vedtak om tilskudd til friskoler.

Nå håper jeg regjeringspartiene tar imot invitasjonen og støtter forslaget slik at vi får en god gjennomgang og riktig grunnlag for tildeling til friskolene.

NB! Hele forslaget blir lagt ut på stortinget.no, representanter, Aust-Agder, og under mitt navn kommer forslagene opp (det tar et par dager).

Reklamer

Responses

  1. Jeg er veldig fornøyd med forslaget om tildeling av tilskudd til friskolene. Du var på besøk i vinter på Aglo vgs og la igjen håp hos alle som møtte deg. Vi følger veldig med…..

    • Takk skal du ha! Det var et spennende besøk på Aglo. Jeg opplevde et ekte engasjement som åpenbart kom elevene tilgode! Saken kommer ikke til behandling i salen før etter ferien. Det vil si at debatten i Stortinget vil gå i slutten av oktober. Ting tar lang tid, men debatten kommer ihvertfall i forkant av budsjettet, og vi får håpe det påvirkes av vårt innspill!

  2. Har du/dere fremmet et Dok. 8 forslag om dette? Rektor ba meg hilse deg og takke meget meget….og: Vi vil invitere komiteen på besøk. Hører gjerne fra deg


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere like this: