Publisert av: sveinharberg | 04/13/2011

Politiet mangler ressurser!

Politiet på Agder har lagt frem en nedbemanningsplan. Dette sier politimesteren er helt nødvendig fordi de ikke har ressurser til å opprettholde dagens virksomhetsstruktur. Det er sikkert både nødvendig og godt at strukturen gjennomgåes med jevne mellomrom, og målet må være å etablere tjenester som gjør at innbyggerne føler seg trygge på at politiet er der og hjelper dem når det trengs. Planen til politiet virker ikke slik. Gjennom å redusere antallet tjenestesteder fra 27 til 11, og redusere staben med nærmere 50 personer er det ingen som føler at det blir en styrket tjeneste. Det er stor utrygghet, og de fleste forstår at avstanden til politi på vakt blir betydelig lengre med disse tiltakene. Det er ikke politimesteren på Agder som er utfordringen. Det er justisministeren som ikke forstår og ser at det nå skjer en nedbygging av tilbudet. Jeg spurte om dette i spørretimen i dag, men Storberget viste ingen forståelse for problemet. Han svarte med at det nå var så mange som ble utdannet til politiet, og mente det var bra. Det hjelper jo ingenting så lenge stillinger legges ned. Det er jo ikke mangel på politifolk, det er mangel på ressurser! Han mente videre at færre tjenestesteder ikke ville gi lengre utrykningstid fordi det ville være patruljer som skulle kjøre rundt i de store områdene. Det blir jo ren bingo om de er i nærheten når noe skjer!

Det er ufattelig at Storberget ikke på noen måte er villig til å se den virkeligheten som utvikler seg, men bare snakker om økning i studenter og økte rssurser uten å se på det økte behovet. Så lenge Storberget er statsråd og de rødgrønne har styringen ser det ut til at vi ikke kan forvente noen bedring!

PS! Dersom du er interessert finner du spørsmålet jeg stilte i spørretimen på Stortinget.no, representanter, Aust-Agder, Svein Harberg. Etterhvert kommer også protokoll med dialogen min med statsråden.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere like this: